Thursday 28 June 2012

Sağlıklı ve Lezzetli Ekmek -- Healthy and Tasty Bread


Bu beyaz ekmek hakkında CNNTurk bir makale.

This is an article from CNNTurk about white bread. Starting July 1st, the standard Turkish white bread will be lighter and contains less salt.

Beyaz ekmeğe veda 
Türkiye 1 Temmuz'da beyaz ekmeklere veda edecek. Kepek oranı fazla, tuz oranı ise daha az olan kepekli ekmekler, beyaz ekmeğin yerini alacak.
Sofraların vazgeçilmezi ekmeğe yeni standart geliyor. 1 Temmuz'dan itibaren fırınlar ekmeğin gramajını düşürecek, tuz oranını azaltacak ve un tipini değiştirecek.  
Artık, alışkın olduğumuz beyaz ekmeği raflarda bulmak imkansız olacak. Ekmeğin gramajı 300 gramdan 250 grama inecek. 
Tuz oranı ise 1,8 gramdan 1,5 grama düşürülecek. Ekmek, beyaz un yerine kepekli karışımdan üretilecek.
Yeni nesil ekmekler obeziteden hipertansiyon ve kalp krizine kadar birçok sağlık sorununa ilaç olacak. Yeni uygulama ile birlikte denetimler artırılacak, ekmeğin satış sürecinde hijyen kuralları da takibe alınacak.  
Beyaz ekmek satan fırınlara ağır cezalar yolda.
Her hafta ben kendime ekmek yaparım ve bazı arkadaşlarıma satarım. Ekmek burada temel gıda değildir, bu nedenle kaliteli ekmek bulmak kolay değildir.

Ekmek yapmak keyiflidir ve bu ekmeğin (evde yapılan ekmeğin) tadı  dükkanlarda satılanlardan çok daha lezzetlidir.



Corrections: Elif D.
--

Everyweek I make my own bread and sell it to some friends. The bread is 50% wholewheat and contains very little salt.

Bread is not the staple food here, so quality bread is not easy to find.

Making bread is enjoyable and the bread tastes much better than the ones sold in the shops.


No comments:

Post a Comment